Спеціальні потреби

Думки українців про земельну реформу


З 1 січня 2012-го року в Україні запрацює ринок землі. Принаймні про це заявив президент Віктор Янукович, а Верховна Рада у свій останній пленарний тиждень перед канікулами запланувала ухвалити закони, необхідні для проведення земельної реформи.

Як стверджують прихильники реформи, мораторій на продаж сільськогосподарських угідь, що діє сьогодні, не рятує від «чорного» корупційного ринку і землі розкрадають. Натомість запуск прозорого цивілізованого ринку землі привабить інвестиції в аграрний сектор і відродить село.

Опоненти, своєю чергою, заявляють про небезпеку земельної реформи за нинішніх умов тотальної корупції та недовіри до влади. Опозиція називає продаж землі, який готує влада, «великою аферою» і висловлює побоювання, що землю скупить за безцінь декілька сімей.

У рамках нашої щотижневої рубрики ми запитали, чи підтримуєте Ви запровадження ринку землі в Україні?

Результати опитування:
так – 18 %
ні – 72%
не знаю – 10%
.

А ось що з сього приводу думають перехожі на вулицях Києва.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

XS
SM
MD
LG