Спеціальні потреби

Перекуповування депутатів у Раді не зупинять жодні викриття - результати опитування


93 відсотки учасників он-лайн опитування Голосу Америки вважають, що скандал Забзалюка-Рибакова не покінчить із корупцією в українському парламенті.

Більшість із 700 учасників опитування не вірять, що "касетний скандал" у Верховній Раді може зупинити практику перекуповування депутатів політичними силами.


Голосування щодо питання, Чи зупинить новий «касетний скандал» практику перекуповування депутатів у Верховній Раді? завершилось із таким розподілом голосів:


Так - 3%

Ні - 93%

Не знаю - 2%


Раніше історія з бютівцем Романом Забзалюком, який прикинувся перебіжчиком і начебто отримав півмільйона доларів за свій вихід з опозиції, відкрила простір для взаємних обвинувачень. Забзалюк оприлюднив докази – аудіозаписи розмов з організатором підкупу, та передав їх до Генпрокуратури. Натомість опоненти з провладного табору факт хабара заперечують і зажадали від Забзалюка повернення грошей, виданих буцімто на лікування. Своєю чергою, колишні союзники з опозиції звинуватили бютівців у тому, що й вони свого часу використовували ті самі методи перекуповування депутатів з інших фракцій.

Дискусія присвячена темі тижня протягом тижня тривала на сторінці Голосу Америки на сайті Facebook Редакція також отримувала коментарі від користувачів соціальної мережі Twitter.


Переважна більшість коментаторів, відкидають можливість відмови політичних сил від практики перекуповування голосів через останні викриття та скандал.

«У Раді підкупи відбуваються постійно, просто не у всіх вистачає сміливості це оприлюднити», - каже користувачка Facebook, яка називає себе Ірина Українка.

«Корупцію у Раді потрібно, як пухлину вирізати, а терапія не поможе. Суспільний осуд спрацював би, якби наші керманичі мали гідність», - пише Роман Шутяк.

Користувачі Twitter здебільшого також не вірять у моральний осуд, які дієвий метод боротьби із гендлюванням у Раді.

Якщо ви вважаєте інакше, або ж хочете висловити власну позицію заходьте на наші сторінки на сайтах Facebook та Twitter. Думки висловлені з приводу Теми Тижня можуть бути процитовані в нашому ефірі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG