Спеціальні потреби

Олімпіада закінчилась: США здобувають найбільше золотих медалей


Сполучені Штати стали лідерами за кількістю золотих медалей на Олімпійських іграх у Токіо, випередивши на одну медаль Китай. Також США здобувають найбільшу кількість усіх медалей - спортсмени вибороли 39 золотих, 41 срібну та 33 бронзових - разом 113 медалей.

В останній день ігор золото здобула жіноча команда США з баскетболу, вигравши у Японії з рахунком 90:75. Після цього золоту медаль вперше в історії ігор виборола жіноча збірна Сполучених Штатів з волейболу - у фіналі фона перемогла Бразилію з рахунком 3-0. На додачу, першість у омніумі (дисципліні у велотрекових перегонах) здобула американська велогонщиця Дженіфер Валенте. Цим вона вивела Сполучені Штати на перше місце за кількістю золотих медалей на іграх.

Напередодні в суботу президент Джо Байден та перша леді Джилл Байден провели віртуальну зустріч з олімпійськими спорсменами та спортсменками.

“Я так пишаюсь вами, командо Сполучених Штатів!” - сказав президент, - Дякую, що показали, що ми можемо зробити разом як єдина Америка і як єдина команда”.

Крім цього, президент запросив учасників Олімпійських ігор у Білий дім пізніше восени.

В матеріалі використані джерела USA Today

Дивіться також: Втеча білоруської атлетки: як розвиваються події та що далі планує Тимановська?

Ведмідь проник в авто спіробітниці офісу шерифа у Каліфорнії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG