Спеціальні потреби

Екс-держсекретар Трампа розповів про роботу з президентом США: "не любить читати", "покладається на інстинкти"


Рекс Тіллерсон покидає Держдеп фото від 22-го березня 2018-го року
Рекс Тіллерсон покидає Держдеп фото від 22-го березня 2018-го року

Тіллерсон також відзначив, що готовий працювати з Трампом знову, якщо той попросить

Колишній державний секретар США Рекс Тіллерсон, який пішов з посади навесні, поділився своєю оцінкою президента під час спілкування з журналістом каналу CBS News у ході нещодавнього публічного благодійного заходу.

Прихід Тіллерсона на пасаду в Адміністрацію США був частиною обіцяної Трампом у ході виборчої кампанії стратегії залучення представників приватного сектора на державну службу. Перед призначенням Тіллерсон тривалий час обіймав керівні посади в енергетичному секторі, працював з Росією і навіть отримав там державу нагороду. Свого часу цей "послужний список" посадовця наводився критиками Трампа, як буцімто приклад прихильності його Адміністрації до Москви.

Під час роботи Тіллерсон буцімто мав тертя з Трампом та закулісно критикував його. Тіллерсону ставили у вину, зокрема, недоукомплектацію Держдепу. Сам він буцімто декілька разів погрожував піти у відставку. На посаді його заступив Майк Помпео, який беззастережно підтримує політику президента США.

Днями Тіллерсон поділився своїм враженням від роботи під керівництвомТрампа.

Тіллерсон, якому раніше закидали зв'язки із Росією, у ході інтерв'ю назвав її та Китай набільшими зовнішніми загрозами для США. Але найбільший подив викликала його характеристика колишнього боса.

"Він досить недисциплінований, не любить читати, не читає підготовані для нього короткі доповідні записки, не любить заглиблюватись у деталі по багатьох питаннях. Він каже "Ось така у мене думка. Спробуй мене переконати у протилежному". Але у більшості випадків це зробити не вдається", - розповів Тіллерсон.

"Він керується своїми інстинктами. У певних аспектах це нагадує імпульсивність", - заявив Тіллерсон, "Але він покладається саме на інстинкти, а не на імпульси".

Він каже "Ось така у мене думка. Спробуй мене переконати у протилежному". Але у більшості випадків це зробити не вдається

У ході інтерв'ю Тіллерсон, втім, відзначив, що готовий знову працювати в Адміністрації США, якщо президент буде зацікавлений у цьому.

Він також погодився, що його стосунки із президентом США зрештою зіпсувались.

"Відмінною була наша система цінностей. Бувало президент казав, чого він хоче, і як на його думку цього можна досягнути. Мені доводилося казати, що я розумію завдання, але досягнути його запропонованим шляхом неможна, бо це би порушило закон чи угоду. Це його засмучувало", - розповів Тіллерсон.

Мені доводилося казати, що я розумію завдання, але досягнути його запропонованим шляхом неможна, бо це би порушило закон, чи угоду. Це його засмучувало

За словами Тіллерсона, йому доводилося спілкуватись із Трампом дуже прямолінійно. На думку екс-державного секретаря, президент США з рештою міг втомитись від нього як людини, яка постійно казала йому, що він робити не може.

На початку року, під час відходу Тіллерсона з посади, Трамп похвалив його за пророблену роботу.

Між тим, у п'ятницю на тлі публікації заяв Тіллерсона президент проголосив Тіллерсона "дурним, як камінь".

"Майк Помпео прекрасно працює, я ним пишаюсь. Його попередник Рекс Тіллерсон не мав для цього розумових здібностей. Він був дурний, як камінь, і я щасливий, що позбувся його. Він був безмежно ледачий. Натомість тепер все інакше, у Держдепартаменті прекрасний настрій", - заявив Трамп у Twitter.

Дивіться також: Світовий хаб посилок: ніч за лаштунками поштової компанії FedEx у США

Світовий хаб посилок: ніч за лаштунками поштової компанії FedEx у США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG