Спеціальні потреби

ЦРУ отримало нову інформацію щодо можливості терористичних нападів у річницю вересневих атак


class="rows2 spellcheckable language-enabled-input " style="" dir="ltr" >

Американська розвідка говорить, що отримала правдоподібну інформацію про можливість нового нападу аль-кайдівців у річницю терактів 11-го вересня.

За отриманими даними, план терористичного нападу розроблений новим лідером аль-Кайди Айманом аль-Завахірі, який пообіцяв помститися за смерть бін-Ладена. Терористична група складається з трьох людей, принаймні один за них - американець. Нападники планують використати начинений вибухівкою транспортний засіб, скерувавши його в об’єкти в Нью-Йорку чи Вашингтон між 10 та 12-им вересня. Усі троє, за отриманою інформацією, прибули у США у середині серпня з Пакистану, де розташований головний осередок Аль-Кайди.

«Ми дуже серйозно ставимось до отриманої інформації і ми робимо все необхідне, щоб нейтралізувати будь-яку загрозу», – каже заступник директора офісу ФБР у Нью-Йорку Джейн Федарчик.

«Якщо ви побачили щось підозріле, не чекайте, відразу набирайте 911», – говорить заступник директора Вашингтонського відділення ФБР Джеймс Макджанкін.

Фахівці кажуть у ході операції можуть бути використані вогнепальна зброя, саморобна вибухівка та отруйні речовини.

«Зараз осередки Аль-Кайди в Афганістані та Пакистані нараховують лише кілька сотень бойовиків, тому вони вимушені використовувати такі кустарні методи», – каже фахівець з питань національної безпеки Річард Кларк.

Поліція Нью-Йорка перебуває у стані підвищеної готовності. У Вашингтоні також посилили заходи безпеки.

«Ми отримали дуже детальну, правдоподібну, але поки що не перевірену інформацію про можливий теракт», – каже Джейн Федарчик.

Начальник поліції Нью-Йорка попереджає мешканців міста, щоб вони були готові до можливих дій правоохоронців.

«Громадськість має бути готова до тимчасових незручностей, як наприклад встановлення контрольно-пропускних пунктів та вибіркових перевірок валіз», – застерігає Рей Келлі.

Мешканці Нью-Йорка занепокоєні, втім, схоже, покладаються на правоохоронців:

«Поліція Нью-Йорка знає, що робить. Я тут працюю і відчуваю себе досить захищеним».

Офіційні особи закликають громадян не панікувати.

«Ми просто живемо у світі, де подібні загрози треба сприймати серйозною, саме це ми і робимо», – каже мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG