Спеціальні потреби

Визначення переможця президентських виборів у США може затягнутись - американські оглядачі


Оглядачі у США відзначають, що підрахунок виборів може затягнутись.

Обидва кандидати зробили оптимістичні заяви щодо своїх шансів на перемогу.

Джо Байден закликав прихильників до терплячості і сказав, що вони - на шляху до перемоги. Президент Дональд Трамп у Twitter заявив, що "ми значно випереджаємо", і що "вони намагаються вкрасти вибори". "Ми ніколи не дозволимо цього зробити", - відзначив Трамп у повідомленні.

Соціальна мережа Twitter додала до цього повідомлення Трампа примітку, що "весь або частина вмісту цього твіта ставиться під сумнів і може подавати невірну інформацію з приводу виборів, або іншого громадського процесу".

Трамп також написав в іншому повідомленні у Twitter, що сьогодні зробить заяву.

Деякі оглядачі закликають не чекати оголошення результатів виборів президента у найближчі години.

"Ми не знали точних результатів виборів до півночі у день виборів у 1960, 1968, 1976, 2000, 2004 та 2016. Тож не треба вдавати, що цей рік чимось особливий. Звісно ж, цього року ми маємо пандемію та рекордну явку", - заявила в ефірі каналу CBS News журналістка Нора О'доннелл.

Сьогодні, до початку підрахунку голосів, неприбуткова громадська організація "Центр Картера" оприлюднила наступне повідомлення у соціальній мережі Twitter:

"Навіть якщо цього року підрахунок результатів виборів займе більше часу, це не означає, що кінцевий результат не буде точним. Америка має надійну систему та план на кожен випадок розвитку подій".

Стежте за результатами виборів у США на головній сторінці сайту Української служби "Голосу Америки".

Дивіться також: Чи можливий мир в сім’ї українських із Каліфорнії, якщо політичні погляди розходяться

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG