Спеціальні потреби

Підлітковий театр грає вистави на вулицях Нью-Йорка


Нью-Йорк – місто всесвітньо відоме своїми чисельними мюзиклами. Дуже часто їх влаштовують аматори прямо на вулицях міста. Наприклад члени підліткового театру ставлять вистави прямо на тротуарах Мангетена. Артистів та глядачів розділяє дорога. Діалоги та співи підлітків записані заздалегідь. Тому всі глядачі в навушниках, а перехожим не чутно ані звука.

Акторам вуличного театру від 13 до 19 років. Усі вони мешкають у різних куточках Нью-Йорка. Директорка театру Райян Ґіліам, каже, що набирає в трупу лише тих підлітків, які справді «горять» театром, навіть, якщо вони сором’язливі:

«Будь-хто, хто бажає робити щось творче – має талант. Можливо, ці діти просто ще не мали шансу показати себе».

Після антракту – друга дія мюзиклу. З тротуару актори переміщаються на парковку. Одна із їх вистав – «Війни кварталу Бовері» – розповідає про вибори нью-йоркського мера початку минулого століття та запекле суперництво двох банд.

16-річний Джасай у трупі вже четвертий рік: «Я зустрів тут найкращих друзів. До того ж тут ти навчаєшся як правильно поводитися з режисером».

«Як ви бачите, це не звичайний театр. Я думаю, що це дуже оригінальний та новаторський підхід до театру», – каже акторка Джен Кісера.

Директорка проекту Райян Гіліам каже, що намагається не просто навчити юних акторів грі на сцені, а й виховати у них творчий дух:

«Ми виглядаємо набагато щасливішими після двох годин репетицій, ніж до них. Ми більш об’єднані та готові вирішити будь-які проблеми поза театром».

Наступного року вуличний театр планує поставити «Війни кварталу Бовері-2» – історію кохання двох підлітків у дусі «Ромео та Джульєтти».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG