Спеціальні потреби

Відстрочено судовий процес колишнього президента Ліберії Тейлора


Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор
Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор

У Гаазі судді відстрочили на невизначений час судовий процес колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора, що дає можливість обороні подати апеляцію щодо одного з головних рішень у цій справі.

Як передбачалося, судовий процес Тейлора, який триває вже три роки, мав уже закінчитися. Тейлора звинувачують у причетності до убивств та масових злочинів під час брутальної громадянської війни в сусідньому Сьєрра-Леоне у 1990-х роках. Проте трибунал у справі Сьєрра-Леоне відстрочив справу.

Суд вирішив, що адвокати Тейлора можуть подати апеляцію від попереднього рішення, яке відмовило їм у праві передати на розгляд документ на майже 600 сторінок, у якому представлено аргументи оборони, лише тому, що його подано із 20-денним запізненням. Адвокат підсудного опісля сказав репортерам, що він подасть апеляцію у вівторок або в середу і висловив надію, що рішення буде зроблено тиждень пізніше.

Чарльз Тейлор – перший африканський лідер, якого звинувачують у воєнних злочинах, у тому, що він вів кампанію убивств, ґвалтувань, калічення, сексуального невільництва і насильного вербування дітей до збройних угруповань під час громадянської війни в Сьєрра-Леоне в роках 1991-2002. Колишній президент, якому 62 роки, заперечив усі звинувачення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG