Спеціальні потреби

Припиніть сперечатися, хто першим відправить танки, на карту поставлено майбутнє світу, закликав американський сенатор у Києві


Сенатори Грем та Блюменталь під час попереднього візиту до Києва на виставці знищеної російської техніки.
Сенатори Грем та Блюменталь під час попереднього візиту до Києва на виставці знищеної російської техніки.

В українській столиці з офіційним візитом перебувають сенатори США Ліндсі Грем, Річард Блументаль та Шелдон Вайтгаус, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. На зустрічі з прем'єр-міністром України вони обговорили постачання зброї Україні, фінансову допомогу, підтримку енергетики.

Чекаючи на інформацію із нинішньої зустрічі очільників оборонних відомств на базі Рамштайн, сенатор Ліндсі Грем написав у Twitter: “Адміністрації Байдена давно пора припинити недооцінювати здатність України використовувати складну зброю. Вони довели спроможність. Припиніть сварки. Надішліть танки”. Це звертання він адресував США та Німеччині.

“Путін силою зброї намагається переписати карту Європи. Весь цей час два головних союзники у НАТО сперечаються щодо того, хто першим відправить танки - а це може бути вирішальним результатом - нашим союзникам в Україні”, - пояснив сенатор.

“На карту поставлено майбутнє Європи та світу, заснованого на правилах”, - додав він. Без танків, вважає Грем, попередні зусилля зайдуть у глухий кут.

Прем'єр Денис Шмигаль подякував представниками США за фінансову та оборонну допомогу.

Як повідомляв Голос Америки, члени попередньої делегації сенаторів США до Києва були вражені рівнем аудиту використання американської військової допомоги.

Нагадаємо, сенатори Грем та Блюменталь є співавторами резолюції, яка закликає визнати Росію державою-спонсором тероризму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG