Спеціальні потреби

Бойовики Талібану завдали удару по урядових будівлях в східному Афганістані


Бойовики Талібану завдали удару по урядових будівлях в східному Афганістані
Бойовики Талібану завдали удару по урядових будівлях в східному Афганістані

За офіційними повідомленнями в неділю вранці четверо бойовиків озброєних гвинтівками здійснили напад на дільницю дорожньої поліції в місті Хост. Афганські військові та солдати коаліції відкрили вогонь у відповідь по бойовиках, яким вдалося закріпитись в будівлі.

Через кілька годин після початку стрілянини афганські військові оточили будівлю, в якій здійнялась пожежа і вдались до штурму.

Двоє з нападників підірвали себе під час облоги, двох інших застрелили афганській військові. Бойовикам Талібану вдалося вбити 6 поліцейських та садівника.

Афганські військові також знешкодили вибухівку знайдену в машині поблизу урядової будівлі.

Цей напад Талібану – один із серії зухвалих атак здійснених останнім часом на урядові будівлі в Афганістані. В суботу бойовик-самогубець проник до головного військового шпиталю Кабулу та підірвав себе у його кафетерії. Від вибуху загинуло 6 студентів-медиків, а ще 20 людей – зазнали поранень.

Тим часом серія вибухів в інших частинах Афганістану в суботу забрала життя щонайменше 6 осіб.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG