Спеціальні потреби

Меркель пустила біженців до ЄС, тепер шантажує інші країни? - експерт


Угорська поліція затримала мігранта
Угорська поліція затримала мігранта

Рішення Меркель у питанні політики щодо біженців до Європи є популістськими, а Німеччина та ЄС загалом інституційно не готові впоратись із величезним напливом мігрантів. Так вважає дослідник Transatlantic Academy Ульріх Шпек.

"Політика Меркель щодо біженців є популізмом: Вона стала на бік більшості німців, які хочуть прийняти біженців, щоб врятувати їх від жахів війни. Між тим державні інститути - у Німеччині та ЄС - не брали участі у формуванні рішень Меркель і виявились не готовими до їх виконання. Це розрив (установи, які не беруть участі у прийнятті рішень, повинні виконувати їх, не маючи відповідних можливостей) з яким тепер зіткнулась Німеччина та ЄС", - відзначив експерт у пості на своїй Facebook сторінці.

У серпні Меркель ухвалила рішення про гарантії допуску біженців до Німеччини, щоб полегшити долю сирійців, які дістались до Угорщини. Пересічні німці відгукнулись на потреби біженців, надаючи їм одяг та продукти.

Європейська комісія запропонувала зменшити структурне фінансування тих країн союзу, які відмовились від запропонованого механізму розміщення біженців

Між тим минулого тижня на фоні прибуття до німецьких міст великих мас біженців місцева влада почала виступати із гострою критикою рішень канцлера Німеччини. Деякі землі навіть відмовились приймати біженців. У результаті у суботу Німеччина відновила прикордонний контроль, щоб мати можливість контролювати наплив біженців до країни.

У понеділок у Брюсселі міністри країн ЄС не змогли дійти рішення щодо механізму розміщення біженців всередині країн Європейського союзу.

Після цього Європейська комісія запропонувала зменшити структурне фінансування тих країн союзу, які відмовились від запропонованого механізму розміщення біженців. З відповідною ідеєю карати "неслухняних" виступила Німеччина.

Ульріх Шпек, коментуючи дану ситуацію, назвав таку позицію Берліна шантажем.

"Найшкідливіший вчинок Берліна за довгий час. Німеччина не може шантажем примушувати своїх партнерів переймати її точку зору щодо біженців", - написав Шпек у Twitter.

Дивіться також: "Сирійський гамбіт" Москви пояснили експерти із США, ЄС, Росії

"Сирійський гамбіт" Москви пояснили експерти із США, ЄС, Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG