Спеціальні потреби

Робота над проектом резолюції щодо Сирії близька до завершення


За повідомленням західних дипломатів, представники США, Росії, Франції, Китаю і Великобританії в ООН дійшли згоди про ключові положення резолюції Ради Безпеки, спрямованої на знищення арсеналів сирійської хімічної зброї.

Однак Росія заперечує, що таку угоду вже досягнуту, стверджуючи, що робота «все ще триває».

Дипломати п'яти краї -постійних членів Ради Безпеки ООН ведуть переговори про деталі резолюції на підтримку угоди про ліквідацію хімічних арсеналів сирійського президента Башара Асада, досягнутої між Росією і США 14 вересня в Женеві.

Дипломати, що поділилися інформацією на умовах анонімності, повідомили, що угоди вдалося досягти після зустрічі міністрів закордонних справ цих п'яти країн з генеральним секретарем ООН Пан Ґі Муном за робочим обідом.

Кілька учасників зустрічі повідомили, що проект резолюції може бути винесений на розгляд всього складу Ради Безпеки вже найближчим часом.

Крім того, повідомляється, що в п'ятницю представники п'яти постійних членів Радбезу обговорять питання скликання мирної конференції з Сирії.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG