Спеціальні потреби

Сирія осудила присутність турецьких військ у районі північного міста Манбідж


Американські військовослужбовці у районі сирійського міста Манбідж
Американські військовослужбовці у районі сирійського міста Манбідж

Сирія заявила, що вона відкидає присутність турецьких та американских військ на своїй території в районі північного міста Манбідж. Це сталося наступного дня після того, які військовослужбовці цих двох країн (Туреччини і США) почали патрулювати район.

Турецькі та американські війська розпочали в понеділок окремо патрулювати уздовж лінії, яка розмежовує контрольований Туреччиною район північної Сирії від міста Манбідж, яке контролює місцева міліція, пов’язана з підтримуваними США Сирійськими демократичними силами, у яких перевагу мають загони народної самооборони YPG (армія сирійських курдів).

Анкара вважає загони народної самооборони YPG терористичною організацією. На початку цього місяця Туреччина і Сполучені Штати підтримали тимчасову угоду про врегулювання кількамісячної суперечки з приводу контролю над районом. На підставі угоди загони народної самооборони YPG мають залишили місто Манбідж, а турецькі та американські сили зобов’язалися спільно гарантувати безпеку і стабільність.

«Сирія висловлює рішучий осуд і абсолютно відкидає вторгнення турецьких і американських військ у район Манбідж, яке сталося в контексті тривалої турецької та американської агресії», повідомило урядове агентство новин SANA, посилаючись на заяву Міністерства закордонних справ Сирії.

У заяві також сказано, що сирійська армія сповнена рішучості «визволити всю територію Сирії».

Дивіться також: Парубій зауважив розбіжності в оцінках політики міжнародних санкцій щодо Росії

Парубій зауважив розбіжності в оцінках політики міжнародних санкцій щодо Росії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG