Спеціальні потреби

Президент Трамп: ракетний удар по Сирії уже близький


Після того, як російський посол у Лівані попередив, що російські війська збиватимуть ракети, запущені проти Сирії, президент Дональд Трамп заявив у середу, що Росія повинна бути готовою, «тому що вони надлетять».

«Ви не повинні бути партнерами тварини, яка вбиває газом, яка вбиває своїх людей і робить це з приємністю», сказав Трамп у Twitter.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков також у середу заявив, що всі сторони, причетні до подій у Сирії, повинні стриматися від дій, які можуть дестабілізувати регіон.

Ситуація в Сирії стала напруженішою з часу ймовірної хімічної атаки в суботу в анклаві Східна Гута, де загинуло щонайменше 40 людей.

Сполучені Штати та кілька їх союзників вважають, що відповідальність несуть сирійські урядові сили, тоді як Сирія і Росія заперечують, що це війська президента Башара аль-Асада провели хімічну атаку.

Дивіться також: Експерти: нова хвиля американських санкцій – безпрецедентна

Експерти: нова хвиля американських санкцій – безпрецедентна. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG