Спеціальні потреби

Конфлікт у Сирії поширюється на Ліван?


За повідомленням влади Лівану, у Бейруті внаслідок запеклих сутичок загинуло щонайменше двоє людей, викликаючи побоювання, що конфлікт у Сирії поширюється на Ліван.

У повідомленні зазначається, що озброєні чоловіки зводили сутички у столичному районі Тарік ель-Джадіда у понеділок. Вони перекрили дороги і обстрілювали один одного кулеметним вогнем.

Насильство між ліванськими алавітами, які підтримують президента Сирії Башара аль-Асада, і мусульманами-сунітами, які підтримують сирійську опозицію, спровокував інцидент у неділю на одному з контрольно-перепускних пунктів на півночі Лівану. Ліванські військові відкрили вогонь по автомобілі, який на великій швидкості намагався перетнути пункт пропуску. Під час інциденту застрелено імама-суніта Ахмеда Абдуль-Вагіда і його помічника, які були членами ліванського руху, що виступає проти влади Сирії.

Армія Лівану висловила глибокий жаль з приводу загибелі сунітів і заявила, що розпочато слідство в цій справі. На знак протесту проти вбивства імама його прихильники палили шини і блокували дороги на півночі Лівану.

Протягом останнього тижня, внаслідок сутичок між прихильниками і противниками Асада у ліванському місті Триполі загинуло щонайменше восьмеро людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG