Спеціальні потреби

Генсек ООН: Влада Сирії не дотримується умов мирного плану


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун заявив, що влада Сирії поки що не виконала всіх умов підтриманого міжнародною спільнотою плану припинення вогню. Проте він закликав Раду Безпеки надіслати в країну наглядову місію, яка працюватиме там протягом трьох місяців.

У листі до глави Ради Безпеки, Пан Ґі Мун зазначив, що уряд президента Башара аль-Асада не завершив виведення військ та важких озброєнь з головних сирійських міст. Крім цього, зазначив генсек ООН, не зроблено жодного поступу щодо подолання гуманітарної кризи і звільнення затриманих опозиціонерів.

Пан Ґі Мун пропонує надіслати до Сирії 300 спостерігачів, які були б розміщені у 10 різних містах країни. Він сказав, що завданням місії було б стежити за припиненням насильства, згідно з мирним планом, розробленим посланцем ООН і Ліги арабських держав Кофі Анном.

Тим часом у Парижі сьогодні відбувається зустріч групи «Друзі Сирії», участь в якій беруть міністри закордонних справ арабських країн, країн Європи і державний секретар США Гілларі Клінтон.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG