Спеціальні потреби

Сирійські урядові війська посилюють свої атаки


Гомс
Гомс

За повідомленням сирійських активістів, у вівторок урядові війська посилили свої атаки на оплоти опозиції, вбиваючи двох цивільних осіб. Чимало людей отримало поранення. Незважаючи на присутність у Сирії міжнародних спостерігачів, досягнуте за посередництва ООН припинення вогню – під загрозою.

У повідомленнях базованої у Великобританії сирійської правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights зазначається, що урядові танки обстріляли місто Бусра аль-Гарір, яке є одним із центрів повстанської Вільної сирійської армії у провінції Дараа на півдні країни.

Правозахисники також повідомляють, що лояльні президенту Сирії Башару аль-Асаду солдати продовжують обстрілювати дільницю Халдіє у місті Гомс, яке є одним з оплотів антиурядового повстання. Гомс перебуває під постійним обстрілом, за винятком короткотривалого затишшя на перший день чинності припинення вогню.

У Дамаску, голова передової групи шести неозброєних спостерігачів ООН сказав, що забере їм трохи часу добратися до найбільш постраждалих районів Сирії. Згідно з планом, через кілька днів в країну прибуде ще 25 міжнародних спостерігачів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG