Спеціальні потреби

Аннан вимагає негайного припинення вогню у Сирії


Гомс
Гомс

Спеціальний посланець ООН і Ліги арабських держав у Сирії Кофі Аннан заявив, що сирійський уряд мусить негайно втілити в життя план щодо припинення вогню, і покласти край нападам на опозиційні сили. Втім, у п’ятницю країною прокотилася нова хвиля насильницьких сутичок.

У розмові з кореспондентами у Женеві, речник Аннана заявив, що для президента Башара аль-Асада настав час втілювати в життя мирний план, розроблений колишнім генеральним секретарем ООН.

Хоча Асад прийняв мирний план Аннана ще у вівторок, насильство в країні триває. За повідомленням сирійської правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, у п’ятницю урядові сили продовжували свій кривавий наступ на місто Гомс, де внаслідок артилерійського обстрілу загинуло двоє людей. Надходять повідомлення про бої в провінції Ідліб на півночі Сирії і біля столиці Дамаск.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG