Спеціальні потреби

ЛАД виступила на підтримку мирного плану Аннана


Міністри закордонних справ Ліги арабських держав підтримали план Кофі Аннана щодо покінчення з кривавим насильством в Сирії, через день після того, як уряд президента Башара аль-Асада схвалив ініціативу спеціального посланця ООН/ЛАД.

Сьогодні, за умов посиленої безпеки, глави МЗС країн-членів Ліги зустрічаються у столиці Іраку Багдаді, де завтра відбудеться саміт арабських лідерів.

Минулого року, ЛАД призупинила членство Сирії у відповідь на відмову уряду Асада покласти край насильству.

Західні дипломати та лідери сирійської опозиції зі скептицизмом відреагували на схвалення Сирією плану Аннана щодо припинення вогню.

Опозиціонери кажуть, що вони не вірять у щирість Асада.

Державний секретар Гілларі Клінтон назвала схвалення Сирією плану мирного врегулювання «важливим першим кроком», проте заявила, що ключовим є його імплементація.

Тим часом в Сирії триває протистояння урядових сил і повстанців. За повідомленням правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, вірні Асаду війська штурмували місто Растан у центральній частині країни. Внаслідок збройної сутички з повстанцями загинуло троє солдатів. Бої також точились у містах Калаат аль-Мадік та Дараа.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG