Спеціальні потреби

Сирійська опозиція закликає до чергових антиурядових протестів


Сирійська опозиція закликає до чергових антиурядових протестів
Сирійська опозиція закликає до чергових антиурядових протестів

Напередодні засідання Міністерської ради Ліги арабських держав, на якій вирішуватиметься дальша доля наглядової місії ЛАД у Сирії, опозиція сьогодні закликає до нових антиурядових протестів.

Протестувальники закликають уряд дотримуватися умов плану ЛАД щодо покінчення з 10-місячним кривавим придушенням народного повстання.

Спостерігачі Ліги залишаться у Сирії до неділі, коли міністри закордонних справ ЛАД мають заслухати доповідь голови місії щодо ситуації в Сирії. Відтак вони приймуть рішення чи варто продовжити на ще один місяць термін дії мандату приблизно 165 спостерігачів.

Сьогодні правозахисна організація Human Rights Watch закликала Лігу арабських держав оприлюднити звіт голови місії.

У своїй заяві, організація зазначає, що її представники задокументували щоденні випадки порушення прав людини протестувальників урядовими силами безпеки. Представники також заявили, що організація має докази того, що уряд Сирії вдавався до заходів для втручання у роботу міжнародних спостерігачів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG