Спеціальні потреби

Франція вимагає «з’ясування» умов праці місії ЛАД у Сирії


Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе
Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе

Франція висловила занепокоєння з приводу умов, за яких спостерігачі Ліги арабських держав ведуть свою місію в Сирії. Міністр закордонних справ Ален Жюппе заявив у вівторок, що ці умови слід «з’ясувати». Він також закликав Раду Безпеки ООН до заходів у справі Сирії.

Французький міністр заявив, що Рада Безпеки «не може мовчати» і що уряд президента Башара Асада «не має реального майбутнього».

Проте Росія і Китай заблокували зусилля західних країн, що використати РБ для осуду сирійського уряду і накладення санкцій за продовження ним кривавого придушення протестів.

У понеділок голова Ліги арабських держав Набіль ель-Арабі заявив у Каїрі, що загрозою в Сирії залишаються снайпери, незважаючи на присутність спостерігачів Ліги арабських держав.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG