Спеціальні потреби

Правозахисники: сирійська влада перевела в’язнів до військових об’єктів


Антиурядовий протестувальник у сирійському місті Гомс
Антиурядовий протестувальник у сирійському місті Гомс

Правозахисні угруповання кажуть, що сирійські органи влади перевели в’язнів до військових об’єктів, щоб до них не мали доступу спостерігачі Ліги арабських держав, які відвідують країну. Тимчасом державні засоби масової інформації повідомили про звільнення сотень в’язнів.

Базована в Нью-Йорку правозахисна організація Вахта прав людини заявила, що Ліга арабських держав повинна наполягати на отримання доступу до будь-якого місця затримання і мусить протестувати, якщо сирійські органи влади унеможливлюють спостерігачам виконувати своє завдання.

Вахта прав людини заявила, що незабаром до прибуття спостерігачів правдоподібно сотні в’язнів було переведено до військових об’єктів. Спостерігачі ведуть моніторинг дотримання сирійським урядом зобов’язання про виведення військ з населених пунктів, звільнення політичних в’язнів і припинення хвилі насильства.

У середу сирійські ЗМІ повідомили, що уряд звільнив 755 в’язнів, яких арештовано під час дев’ятимісячних протестів проти правління президента Башара Асада, і які не вчинили актів насильства проти інших сирійців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG