Спеціальні потреби

ООН: кількість жертв заворушень у Сирії перевищила 5000


Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей
Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей

За повідомленням сирійських правозахисників, на північному заході країни урядові сили безпеки вбили 11 людей і поранили кілька десятків інших. Втім, за даними Організації Об’єднаних Націй кількість жертв внаслідок багатомісячного кровопролиття у Сирії зросла до понад 5000.

У вівторок, базована у Лондоні правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що найостанніші вбивства сталися у неспокійній провінції Ідліб, поблизу кордону з Туреччиною.

Верховний комісар ООН із прав людини Наві Піллей сказала у понеділок, що її агентство отримало достовірні повідомлення з різних джерел, які вказують на те, що кількість жертв у людях з часу спалаху заворушень у березні ймовірно перевищила 5000.

Пані Піллей оприлюднила таку заяву невдовзі після зустрічі з представниками Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку. Вона заявила, що Міжнародний кримінальний суд повинен розглянути справу скоєних у Сирії насильницьких дій.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG