Спеціальні потреби

Ліга арабських держав схвалила санкції проти Сирії


Засідання Ліги арабських держав
Засідання Ліги арабських держав

Міністри закордонних справ Ліги арабських держав, на своїй зустрічі у неділю в Каїрі, вирішили ввести санкції проти Сирії у відповідь на криваве придушення опозиції сирійським урядом.

Глави МЗС 22-ох членів Ліги розглянули низку санкцій, запропонованих у суботу міністрами фінансів ЛАД. Серед них – замороження рахунків президента Башара аль-Асада та його соратників, заборона на відвідування ними країн-членів ЛАД, припинення комерційних рейсів до Сирії та призупинення співробітництва з Центральним банком Сирії.

Санкції запропоновано після того, як у п’ятницю Сирія відкинула термін, встановлений Лігою арабських держав для надання дозволу спостерігачам прибути в країну, аби наглядати за тим, як уряд реагує на повстання. Сирія, натомість, попросила ЛАД з’ясувати місію спостерігачів.

За повідомленнями правозахисників, у суботу сирійські сили безпеки вбили щонайменше 27 цивільних осіб під час розправи над антиурядовими протестувальниками у центральній провінції Гомс.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG