Спеціальні потреби

Сирія не відповіла на пропозицію Ліги арабських держав


Порожнє місце міністра закордонних справ Сирії на нараді Ліги арабських держав
Порожнє місце міністра закордонних справ Сирії на нараді Ліги арабських держав

Минув термін, до якого Сирія мала відповісти на пропозицію Ліги арабських держав, щоб дозволити міжнародним спостерігачам прибути до країни, якщо вона не хоче опинитися перед загрозою додаткових санкцій. Поки що з Дамаску не було відповіді, чи він погодиться на цю пропозицію. Якщо Сирія не співпрацюватиме з Лігою арабських держав – їй загрожують додаткові санкції.

Два тижні тому ЛАД призупинила членство Сирії з приводу насильницького придушення опозиції і того, що уряд президента Башара Асада не запровадив у життя план про припинення заворушень.

Представники Ліги арабських держав мають знову зустрітися в суботу для обміркування можливості додаткових санкцій проти Сирії.

Проте у п’ятницю Росія заявила, що такі санкції будуть контрпродуктивними. Представник Міністерства закордонних справ РФ Олександр Лукашевич заявив репортерам, що те, що потрібно Сирії, так це відновлення внутрішнього політичного діалогу.

Тичасом Комітет ООН проти тортур заявив, що отримав повідомлення про поширення зловживань у Сирії, включно з тортуруванням дітей, затриманих силами безпеки.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG