Спеціальні потреби

Тисячі сирійців протестували проти рішення Ліги арабських держав


Прихильники президента Башара Асада протестують проти рішення Ліги арабських держав
Прихильники президента Башара Асада протестують проти рішення Ліги арабських держав

Десятки тисяч прихильників сирійського уряду вже другий день поспіль влаштовували протести проти рішення Ліги арабських держав тимчасово усунути Сирію з членства в цій організації з приводу придушення опозиції.

Сирійське державне телебачення передавало картини з великими натовпами людей у Дамаску, Алеппо та інших містах у неділю. Багато із демонстрантів помахували сирійськими прапорами і тримали портрети президента Башара Асада.

Ліга арабських держав вирішила тимчасово припинити членство Сирії, починаючи із середи, якщо уряд Асада і далі ігноруватиме заклик організації до діалогу з опозицією і не припинить придушення восьмимісячних протестів.

Розлючені рішенням Ліги арабських держав, прихильники Асада заятакували в суботу посольства Саудівської Аравії і Катару в Дамаску. Представники цих країн були серед вісімнадцятьох, які голосували за тимчасове припинення членства Сирії в ЛАД.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG