Спеціальні потреби

Росія і Китай ветували резолюцію Ради Безпеки щодо Сирії


Росія і Китай ветували резолюцію Ради Безпеки щодо Сирії
Росія і Китай ветували резолюцію Ради Безпеки щодо Сирії

Прем’єр-міністр Туреччини Таїп Реджеп Ердоган погрозив, що його країна може накласти свої власні санкції на Сирію, незважаючи на провал у Раді Безпеки ООН опрацьованого європейськими країнами проекту резолюції.

Росія і Китай наклали вето на резолюцію у вівторок, викликаючи обурення з боку США та Європи. Проект резолюції містить у собі тільки натяки про можливість проголошення санкцій проти Сирії, якщо керівники країни не припинять брутальну розправу над опозицією.

Виступаючи з промовою у Південно-Африканській Республіці у середу, Ердоган заявив, що провал резолюції не впливатиме на рішення Туреччини та кількох європейських країн вдатися до власних заходів.

Голова Постійного представнцтва США при ООН Сюзан Райс заявила, що проти проекту, виготовленого Францією, Великобританією, Німеччиною та Португалією, виступили країни, які «воліють продавати зброю сирійському режиму». Рада Безпеки проігнорувала зростання загрози регіональній безпеці, заявила вона.

Райс і делегація США покинули залу Ради після того, як представник Сирії почав піддавати гострій критиці країни, які домагаються дій проти президента Башара аль-Асада.

Постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін зазначив, що Москва виступає проти санкцій, оскільки чимало сирійців не підтримує антиурядового руху. Він зазначив, що європейський «підхід протистояння» суперечить мирному врегулюванню кризи в Сирії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG