Спеціальні потреби

Сирія звинувачує США у підбурюванні до насильства


Сирія звинувачує США у підбурюванні до насильства
Сирія звинувачує США у підбурюванні до насильства

Сирія посилила свою критику на адресу США, звинувачуючи Вашингтон у підбурюванні до насильства проти урядових сил безпеки.

У повідомленні державних ЗМІ зазначається, що представник Міністерства закордонних справ Сирії звинуватив США у заохочуванні «озброєних терористичних угруповань» до здійснення атак на сирійських військових.

За повідомленням агенції новин САНА, представник МЗС Сирії назвав риторику США «безвідповідальною». Він також сказав, що заяви США можуть заохочувати до насильства, і поклав часткову відповідальність за це на речника Державного департаменту Марка Тонера.

Втім у четвер прихильники президента Башара аль-Асада закидали камінням та помідорами посла США в Сирії Роберта Форда. Очевидці кажуть, що приблизно 100 людей наблизилися до Форда, коли він приїхав на зустріч з опозиційним лідером у Дамаску.

Форд і посол Франції Ерік Шевальє є відвертими критиками тривалої розправи Асада над опозицією. У суботу, прихильники уряду закидали камінням і помідорами Шевальє, коли він виходив з будинку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG