Спеціальні потреби

Сирія дала доступ Міжнародному комітету ЧХ до в’язниці в Дамаску


Президент Сирії Башар аль-Асад (ліворуч) зістрічається з головою Міжнародного комітету Червоного Хреста Якобом Келленберґером
Президент Сирії Башар аль-Асад (ліворуч) зістрічається з головою Міжнародного комітету Червоного Хреста Якобом Келленберґером

Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що вперше з часу спалаху антиурядових протестів у березні, Сирія дала його представникам доступ до тюрми, де під вартою утримують заарештованих під час повстання осіб.

Голова МКЧХ Якоб Келленберґер сказав, що сирійський уряд дозволив делегації, яка з ними подорожує, відвідати центральну в’язницю у Дамаску.

За повідомленнями, відвідини тюрми розпочалися у неділю.

Речник МКЧХ Гічам Гассан повідомив, що досі представникам його організації вдалося відвідати Гомс, Гаму, Латакію, Джіср аль-Шуґур та інші райони, куди вони доставили продукти харчування та медичні припаси. Проте, зазначив він, МКЧХ необхідно мати більший доступ, щоб відповідно оцінити потреби населення.

У своїх розмовах у Дамаску, Келленберґер сказав, що він обговорював з президентом Сирії Башаром аль-Асадом та іншими чиновниками питання урядової насильницької розправи над учасниками антиурядового повстання.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG