Спеціальні потреби

Сирія погодилася на візит генсека ЛАД


Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль Ель-Арабі
Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль Ель-Арабі

Генеральний секретар Ліги арабських держав Набіль Ель-Арабі повідомив, що Сирія дала згоду на відвідини ним країни через кілька днів. Втім, сирійські війська продовжують свою кампанію придушення в країні політичного інакодумства.

Виступаючи у неділю в Каїрі, Ель-Арабі зазначив, що сирійський уряд сказав йому, що «вітає» такий візит. У ході своїх відвідин, генсек ЛАД має намір висловити занепокоєння арабських країн кривавим насильством, яке потрясло країну, і почути думки сирійських лідерів.

Тиждень тому, сирійські органи влади відкинули заклик Ліги арабських держав, до складу якої входить Сирія, до припинення насильства і кровопролиття в країні.

За даними ООН, від березня внаслідок урядової розправи над демонстрантами, які закликають до реформ і покінчення з автократичною владою президента Башара аль-Асада, загинуло понад 2,200 людей.

Сирійський уряд покладає відповідальність за насильство на - за його словами - озброєні банди і терористів, підтримуваних іноземними змовниками.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG