Спеціальні потреби

У Сирії пішов у відставку прокурор провінції Гама


Гама
Гама

Прокурор центральної сирійської провінції Гама Аднан Баккур заявив, що він пішов у відставку на знак протесту проти кривавої урядової розправи над продемократичними демонстрантами.

У своєму відеозверненні, розміщеному на інтернет-сервісі YouTube, Баккур сказав, що вдався до такого кроку через жорстокість влади. Він зазначив. що наприкінці липня сирійські сили безпеки вбили 72 ув’язнених учасників акцій протесту в Гамі, і понад 400 інших осіб під час облоги міста в серпні.

Офіційні засоби масової інформації Сирії повідомляють, що кілька днів тому «озброєні терористичні угруповання» викрали Баккура і примусили його написати заяву про відставку.

Тим часом міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ сказав, що офіційні особи ЄС планують обговорити питання накладення санкцій на нафтовий сектор Сирії, аби переконати Дамаск покласти край кампанії придушення антиурядових протестів.

Виступаючи в четвер у Парижі, Гейґ заявив, що існує «реальна можливість», що на своїй зустрічі цього тижня у Польщі представники Європейського Союзу приймуть рішення про заборону на продаж сирійської нафти країнам ЄС.

Останнім часом, ЄС і США посилили санкції проти Сирії і закликали президента Башара аль-Асада піти у відставку.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG