Спеціальні потреби

З табору біженців у Сирії «зникло» 10 тисяч палестинців


Броньовані машини на набережній у сирійському місті Латакія
Броньовані машини на набережній у сирійському місті Латакія

Агентство ООН з допомоги палестинцям заявило, що невідомо, що сталося із приблизно 10 тисячами палестинців, які втекли з табору біженців у сирійському місті Латакія, коли урядові сили протягом кількох днів атакували місто.

Представник агентства Кристофер Ґаннес заявив у вівторок Голосу Америки, що біженці втекли з табору в понеділок під важким обстрілом і що агентство зовсім не знає, яка їх доля.

Він закликав до негайного доступу до табору, в якому є медична клініка, школи, молодіжні програми, і додав, що гуманітарні працівники повинні зайнятися хворими, вмираючими і тими, кому потрібна допомога.

Дотепер агентство не отримало відповіді на прохання про доступ до табору, але Ґаннес висловив надію, що отримає відповідь протягом наступних днів.

Правозахисники повідомили про вогонь з важкої артилерії в Латакії у вівторок. Це вже четвертий день атак урядових сил проти опозиції. Активісти повідомляють, що від суботи сирійські сили безпеки вбили там щонайменше 30 людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG