Спеціальні потреби

Саудівська Аравія відкликала свого посла зі Сирії


Король Саудівської Аравії Абдалла
Король Саудівської Аравії Абдалла

Саудівська Аравія відкликала свого посла зі Сирії на тлі посилення тиску на сирійський уряд з боку міжнародної спільноти, аби він припинив розправу над опозиційними демонстрантами.

В оприлюдненій сьогодні заяві, король Саудівської Аравії Абдалла закликав Сирію припинити кровопролиття.

Подібні заявили видали Ліга арабських держав і Рада співробітництва країн Перської затоки, до складу якої входять шість арабських країн, включно зі Саудівською Аравією. До цих пір, арабські лідери, здебільшого, мовчали щодо ситуації в Сирії.

Тим часом, сирійські активісти і мешканці повідомляють про відновлення у понеділок артилерійського вогню у місті Дейр ель-Зор, де сили безпеки підтримувані броньованими машинами здійснюють наступальну операцію від неділі. За повідомленнями правозахисників у неділю у місті було вбито щонайменше 42 людей.

Президент Сирії Башар аль-Асад захищав свою насильницьку кампанію придушення демонстрацій, кажучи, що це є «національним обов’язком» розправитися з «бандитами», які перекривають дороги і «тероризують» людей. Промовляючи під час зустрічі із візитуючим міністром закордонних справі Лівану, Асад також заявив, що Сирія стала на шлях у напрямку реформ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG