Спеціальні потреби

Армія Сирії розгорнула чергові наступальні операції на населені пункти


Гомс
Гомс

За повідомлненням активістів у Сирії, урядові війська за підтримки танків і бронемашин сьогодні почали наступальні операції на міста, де цивільне населення проводить акції протесту проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада. Щонайменше 53 осіб загинуло.

Активісти кажуть, що внаслідок вчиненої перед світанком атаки на місто Дейр-ель-Зор, що на сході країни, загинуло щонайменше 42 людей. Надходять повідомлення про вибухи у багатьох частинах міста.

Також повідомляється про загибель близько 13 людей у східній провінції Гомс.

Сирійський президент захищав свою насильницьку кампанію придушення опозиції, кажучи у неділю, що це «національний обов’язок» розправитися з «бандитами», які перекривають дороги і «тероризують» людей. Асад також заявив, що Сирія стала на шлях у напрямку реформ.

У неділю Ліга Арабських Держав закликала сирійського лідера «негайно» припинити насильство. Це вперше, що вона видала таку заяву з часу початку повстання у Сирії у березні.

У суботу генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав Асада негайно припинити застосування військової сили проти цивільного населення, яке бере участь в антиурядових акціях протесту.

У заяві ООН зазначається, що у телефонній розмові з Асадом, Пан Ґі Мун висловив «глибоку стурбованість» у зв'язку з подіями, що відбуваються в Сирії останніми часом.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG