Спеціальні потреби

Сирійські танки зайняли центральну частину міста Гама


Антиурядовий протест неподалік сирійського міста Гама
Антиурядовий протест неподалік сирійського міста Гама

Активісти руху за права людини повідомляють, що сирійські сили безпеки продовжували заходи проти антиурядових демонстрантів у місті Гама, куди в середу прибули танки і було видно вибухи. Танки зайняли центральну площу, на якій відбувалися протести проти президента Башара Асада.

Поки що немає повідомлень про кількість жертв у середу після трьох днів атак, у результаті яких від неділі по всій країні загинуло понад 130 людей. Більшість смертельних випадків сталася в місті Гама, де сили безпеки продовжували придушення противників президента Башара Асада.

Тимчасом уже третій день поспіль продовжується засідання Ради Безпеки ООН для обміркування можливих дій проти сирійського уряду. Рада опрацьовує заяву, в якій висловлюється «глибоке занепокоєння з приводу погіршення ситуації в Сирії». У первісному проекті документа осуджувалося, як сказано, «масове порушення прав людини», однак це речення усунено на вимогу однієї з членських країн.

Сирійські урядові ЗМІ повідомили, що в неділю парламент відбуде сесію для обміркування «справ громадського зацікавлення» і тем «пов’язаних з батьківщиною».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG