Спеціальні потреби

У Сирії розпочалася конференцію у справі політичних реформ


У Сирії розпочалася конференцію у справі політичних реформ
У Сирії розпочалася конференцію у справі політичних реформ

У відповідь на акції протесту опозиції проти автократичної влади президента Сирії Башара аль-Асада, віце-президент Фарук аль-Шараа відкрив все-національну конференцію у справі політичних реформ.

Він висловив сподівання, що дво-денний діалог у Дамаску допоможе започаткувати, як це він сказав, перехід Сирії до «плюралістичної і демократичної держави, в якій всі громадяни матимуть рівні права».

Асад запропонував такий діалог минулого місяця як жест на адресу опозиції, яка регулярно проводить масові протести від березня, вимагаючи покінчення із 40-річною владою у країні родини аль-Асад.

Деякі опозиційні активісти та інтелектуали взяли участь у сьогоднішній зустрічі. Проте більшість відомих сирійських дисидентів бойкотують конференцію на знак протесту проти кривавої розправи Асада над демонстрантами.

За даними правозахисників, у ході кампанії придушення повстання, сирійські сили безпеки вбили щонайменше 1 600 цивільних осіб. Уряд Сирії покладає відповідальність за насильство на терористів та ісламістів, які - за його твердженням - вбили кількасот правоохоронців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG