Спеціальні потреби

Сирійські війська ввійшли до двох міст на півночі країни


Сирійські війська ввійшли до двох міст на півночі країни
Сирійські війська ввійшли до двох міст на півночі країни

У ході придушення антиурядових протестів сирійські сили вбили щонайменше 16 демонстрантів. Активісти та очевдці повідомили, що сили безпеки застосували бойові кулі, коли тисячі сирійців вийшли в п’ятницю на вулиці міст по всій країні, щоб вимагати відставки президента. Згідно з повідомленнями, антиурядові протести відбулися, серед іншого, в містах Гомс, Дараа і Латакія, а також неподалік Дамаска. Надходять окремі повідомлення, що сили безпеки відкрили вогонь по демонстрантах.

Західні інформаційні агентства повідомили, що щонайменше дві особи загинули в місті Гомс і стільки ж у місті Деїр аль-Зур.

Тимчасом сирійські збройні сили розпочали нову наступальну операцію проти опозиції в північно-західному районі країні, надсилаючи війська і танки до ще двох міст.

Правозахисники і очевидці повідомляють, що в п’ятницю уряд надіслав велику кількість солдатів до Маарат аль-Нумана. Це місто із 100-тисячним населенням, розтащоване неподалік автостради, що сполучує Дамаск – Алеппо.

Протягом останніх кількох днів багато мешканців Маарат аль-Нумана втекли з міста, коли сирійські війська намагалися придушити протести в регіоні, скеровані проти авторитарного правління президента Башара Асада.

Сирійські війська ввійшли також до міста Хан-Шейхун.

Протести поширились також на сусідній Ліван, де після протесту проти президента Асада загинуло двоє людей. Мешканці переважно суннітської частини Триполі мали сутичку з мешканцями району, в якому живуть члени шиїтської секти алавітів. До секти алавітів належить родина президента Асада.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG