Спеціальні потреби

Північну Сирію штурмують танки та бойові гелікоптери


Сирійські танки наближаються до Джіср аль-Шуґури
Сирійські танки наближаються до Джіср аль-Шуґури

За повідомленням правозахисників у Сирії, війська, підтримувані танками та бойовими гелікоптерами, розпочали масштабну наступальну операцію на північне місто Джіср аль-Шуґур, що біля кордону з Туреччиною. Тим часом, міжнародна спільнота засуджує брутальну розправу сирійського уряду над демонстрантами.

У повідомленнях сирійського державного телебачення зазначається, що урядові війська ввійшли в місто після того, як вони знешкодили вибухові пристрої, закладені на дорогах та мостах. Уряд звинувачує «озброєні банди» у Джіср аль-Шуґурі у вбивстві співробітників сирійських сил безпеки, і заявив, що завданням військовослужбовців є придушити ці угруповання.

У цьому місті, яке розташоване поблизу кордону Туреччини, вже кілька днів точаться сутички. Тисячі людей втекли до Туреччини в намаганнях уникнути кровопролиття.

У неділю, міністр закордонних справ Німеччини засудив розправу сирійського уряду над демонстрантами на півночі, і закликав до «негайного припинення насильства». Як Німеччина, так і США, закликали Сирію

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG