Спеціальні потреби

США наклали на сирійського президента санкції


Башар аль-Асад
Башар аль-Асад

Сполучені Штати наклали санкції на президента Сирії за порушення прав людини під час переслідувань учасників мирних демонстрацій.

Міністерство фінансів США у середу заявило, що воно заморожує усі рахунки сирійського президента Башара аль-Асада та шістьох інших сирійських високопосадовців, що знаходяться під юрисдикцією США. Санкції також означають заборону американським компаніям та окремим особам вести з ними бізнес.

Згідно зі свідченнями очевидців, урядові війська продовжують рейди та обстріл будинків в районах Дамаска - Дума, Нава та Талкалах.

Особливого удару зазнав житловий район Талкалах, де, за словами активістів, за кілька останніх днів силами безпеки було вбито 27 людей.

Раніше у середу президент Асад визнав, що сили безпеки зробили певні помилки під час придушення протестів, але заявив, що Сирія подолає сьогоднішню кризу.

Тим часом заклики активістів до виступів були проігноровані через побоювання покарання з боку уряду. Сирійські активісти закликали до загального страйку, сподіваючись натиснути на президента Башара аль-Ассда. Але школи, крамниці та інші установи в Дамаску та інших містах залишилися відкритими.



  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG