Спеціальні потреби

У Сирії спеціальна комісія вивчить закон про надзвичайний стан


Президент Сирії Башар Асад промовляє до народу
Президент Сирії Башар Асад промовляє до народу

Президент Сирії Башар Асад створив комісію, яка вивчить можливість скасування запровадженого 50 років тому закону про надзвичайний стан.

Державне інформаційне агентство повідомило в четвер, що комісія з юридичних експертів приготує законопроект про боротьбу з тероризмом, що може прокласти шлях до скасування надзвичайного стану. В повідомленні сказано, що комісія закінчить працю до 25 квітня.

Цей крок, за всіма ознаками, має задовольнити розгніваних демонстрантів, які вимагають скасування закону про надзвичайний стан, який обмежує зібрання опозиції.

Протести опозиції є найсерйознішою загрозою 11-річному правлінню Асада і багаторічним впливам його родини. Коментуючи антиурядові заворушення, президент сказав, що в країні панує хаос під претекстом реформ.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG