Спеціальні потреби

Утікачі із армії Сирії застрелили 27 урядових солдатів


Утікачі із армії Сирії застрелили 27 урядових солдатів
Утікачі із армії Сирії застрелили 27 урядових солдатів

За повідомленням правозахисників, утікачі із сирійської армії вбили щонайменше 27 урядових солдатів та службовців сил безпеки. Тим часом у новому звіті правозахисної організація «Вахта прав людини» (Human Rights Watch) зазначається, що військові командири видавали накази про припинення акцій протесту «всіма необхідними засобами».

Базована у Лондоні правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights повідомляє, що урядові солдати загинули сьогодні вранці внаслідок сутичок з армійськими утікачами у південній провінції Дараа.

Останніми місяцями антиурядове повстання у Сирії стало дедалі кривавішим. Утікачі з війська зводять сутички з армією, і свого часу мирні протестувальники озброюються для самозахисту.

Тим часом, у четвер правозахисна організація «Вахта прав людини» (Human Rights Watch) оприлюднила новий звіт, у якому зазначається, що утікачі з армії назвали 74 командирів і чиновників, які несуть відповідальність за напади на неозброєних демонстрантів.

Організація повідомила, що на підставі інтерв’ю з колишніми солдатами та агентами розвідки, які перейшли на бік опозиції, не може бути «жодного сумніву» у тому, що урядові сили безпеки вдавалися до жорстокостей і зловживань правами цивільних. Такі зловживання автори звіту називають злочинами проти людства.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG