Спеціальні потреби

Туреччина вводить санкції проти Сирії


Сирійська влада називає учасників демонстрацій «озброєними терористами», які здійснюють напади на правоохоронні органи та цивільне населення.
Сирійська влада називає учасників демонстрацій «озброєними терористами», які здійснюють напади на правоохоронні органи та цивільне населення.

Світова спільнота посилює тиск на Сирію, закликаючи владу країни припинити кровопролиття та придушення демонстрацій. Туреччина заморозила активи сирійських лідерів і має намір вдатися до інших жорстких заходів. Про це у середу заявив турецький міністр закордонних справ. Санкції Туреччини також передбачають припинення зв’язків із центральним банком Сирії, заборону поставок зброї в країну та призупинення двосторонньої угоди про стратегічну співпрацю.

Тим часом влада Сирії оголосила про звільнення 912 ув'язнених активістів. За інформацією сирійського державного інформагентства, раніше цього місяця було звільнено понад 1700 інших затриманих.

Не зважаючи на такий крок уряду країни, активісти повідомляють про чергові сутички з поліцією, які спалахнули у провінції Дараа. Сирійські правозахисники кажуть, що війська у броньованих машинах в’їхали у село в провінції Дараа.

Рада з прав людини ООН проведе екстрене засідання щодо питання Сирії у п'ятницю. Правозахисники Організація Об'єднаних Націй повідомляють, що внаслідок насилля у Сирії загинуло щонайменше 3500 осіб.

Сирія відмовилася припинити придушення протестів, називаючи це необхідною реакцією на атаки «озброєних терористів», які здійснюють напади на співробітників служби безпеки та цивільне населення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG