Спеціальні потреби

Сирійські сили безпеки обстріляли похоронну процесію


Сирійські сили безпеки обстріляли похоронну процесію
Сирійські сили безпеки обстріляли похоронну процесію

За повідомленням сирійських активістів, сили безпеки на сході Сирії відкрили вогонь по учасниках похоронної процесії.

У повідомленні базованої у Лондоні сирійської правозахисної організації зазначається, що урядові сили в східному сирійському місті Дейр ель-Зор почали стріляти по людях. Приблизно 7000 людей вийшли на вулиці, аби попрощатися з убитим правозахисником Зіадом аль-Обейді. Протягом останніх двох місяців 42-річний Обейді переховувався. Проте у суботу його розшукали сирійські сили безпеки і застрелили.

Активісти повідомляють, що урядові сили також розгорнули кампанію придушення інакодумства в районах біля Дамаска. Сили у місті Забадані, що за приблизно 50 кілометрів від столиці, спорудили вуличні барикади та здійснювали обшуки домівок. Щонайменше 25 осіб було заарештовано. Сьогодні кампанія поширилась на місто Думейр, де сили безпеки взяли 19 осіб під арешт.

Втім міністри закордонних справ Ліги арабських держав зустрічаються у Каїрі для обговорення кризи в Сирії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG