Спеціальні потреби

Сирійські війська оточили місто Растан


Сирійські війська оточили місто Растан
Сирійські війська оточили місто Растан

За повідомленням сирійських правозахисників, урядові сили безпеки взяли в облогу місто Растан, що в центральній частині країни, де проходили акції протесту проти президента Башара аль-Асада.

Активісти повідомляють, що війська, які оточили Растан, обстрілювали місто у понеділок, продовжуючи свою кампанію придушення продемократичного повстання, яке триває вже п’ять місяців. Місто Растан розташоване за приблизно 20 кілометрів на північ від Гомса на трасі, яка сполучає місто з Гамою.

Урядову операцію розгорнуто через день після того, як уряд Сирії відкинув заяву Ліги арабських держав (ЛАД), у якій закликається до припинення кривавого насильства, яке потрясло країну. У неділю, ЛАД, до складу якої входять 22 країни, включно зі Сирією, закликала сирійський уряд припинити «кровопролиття».

За даними ООН, від березня, коли протестувальники почали закликати до реформ і покінчення з 11-річною автиократичною владою Асада, загинуло понад 2,2 тисячі людей.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG