Спеціальні потреби

Сирійські сили безпеки відкрили вогонь по демонстрантах


Демонстранти вимагають відставки чинного президента
Демонстранти вимагають відставки чинного президента

Служби безпеки Сирії використали бойові патрони та сльозогінний газ проти мирних мешканців, які вийшли на демонстрації у п’ятницю у кількох сирійських містах. Свідки, зокрема, повідомляють про постріли під час протестів у містах Дараа та Латакіа. За повідомленням агентства Associated Press, у Латакіі загинув щонайменше один протестуючий.

Державні ЗМІ покладають провину на «саботажників у масках», які нібито стріляли та кидали динаміт у сили безпеки та демонстрантів.

Також у четвер, повідомляють активісти, щонайменше два мирні мешканці були вбиті представниками сил безпеки Сирії у провінції Дейр ель-Зур.

У п’ятницю тисячі протестуючих вийшли на вулиці сирійських міст після молитви. Вони вимагають відставки президента країни Башара аль-Ассада.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG