Спеціальні потреби

Світовий конгрес українців виступив на підтримку надання автокефалії УПЦ в Україні


Світовий конгрес українців (СКУ) закликав Вселенського патріарха надати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

СКУ зазначає, що організація звертається із таким закликом згідно з бажанням Української православної церкви Київського патріархату і Української православної автокефальної церкви та у відповідь на звернення президента України, яке підтримала Верховна Рада України.

Ще у листопаді 2016 року та в січні 2018 року президент СКУ Євген Чолій зустрічався з Вселенським патріархом Варфоломієм І, архиєпископом Константинополя-Нового Риму, якому тоді передав резолюції річних загальних зборів СКУ з закликом надати Томос про автокефалію Української православної церкви Київського патріархату.

Як зазначається в листі-зверненні СКУ, у рамках цих зустрічей Євген Чолій також наголошував на ролі Української церкви для духовного єднання народу України.

«СКУ від імени 20-мільйонної української діяспори закликає Вселенського патріярха надати Томос про автокефалію Української православної церкви в Україні».

Читайте також: Собор єпископів УПЦ в США видав заяву в справі розгляду надання Автокефалії УПЦ в Україні

Дивіться також: Автокефалія української церкви: як це могло б статись? Інтерв’ю із релігієзнавцем

Автокефалія української церкви: як це могло б статись? Інтерв’ю із релігієзнавцем. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:40 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG