Спеціальні потреби

ЗСУ отримають доступ до даних мережі супутників, завдяки пожертвам 


Фото: українські військові на Донеччині, липень 2022 року. REUTERS/Глеб Гараніч
Фото: українські військові на Донеччині, липень 2022 року. REUTERS/Глеб Гараніч

Міжнародна компанія супутникового моніторингу ICEYE підписала конракт з доброчинною організацією Сергія Притули, за яким уряд України отримає доступ до повних можливостей супутника ICEYE, який перебуває на орбіті, а також до сузір'я супутників SAR. Про це повідомили в компанії.

Україна буде використовувати можливості супутника для спостереження за регіоном, а керування супутником залишається за ICEYE, йдеться в повідомленні.

"Цією угодою ICEYE і надалі розбудовує зусилля з надання об'єктивної інформації та технологічної підтримки Україні, - заявив керівник ICEYE Рафаль Модржевські. - Ми переконані, що технологія SAR та її спроможності продовжать надавати додаткову значну цінність урядові України, і це стало можливим завдяки роботі Фонду Сергія Притули".

Компанія ICEYE керує найбільшою в світі мережею комерційних супутників SAR.

В Фонді Притули пояснили, що на цю угоду були використані кошти, зібрані на придбання БПЛА "Байрактар", які виробник погодився надати безкоштовно.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG