Спеціальні потреби

Сунак і Зеленський обговорили посилення допомоги Україні. ЗСУ відступають у Бахмуті


Ріші Сунак у телефонній розмові заявив, що Велика Британія та її союзники повинні продовжувати робити все, щоб Україна була в найсильнішій позиції, аби розвивати свої нещодавні успіхи на полі бою. Фото: Peter Nicholls/via AP
Ріші Сунак у телефонній розмові заявив, що Велика Британія та її союзники повинні продовжувати робити все, щоб Україна була в найсильнішій позиції, аби розвивати свої нещодавні успіхи на полі бою. Фото: Peter Nicholls/via AP

Посилення військової допомоги України обговорили президент України Володимир Зеленський із главою британського уряду Ріші Сунаком. Про це повідомляє пресслужба уряду Великої Британії.

Під час телефонної розмови, що відбулась вранці у п'ятницю, Сунак наголосив, що Велика Британія та її союзники “мають робити все, щоб Україна була в якомога сильнішій позиції для забезпечення успіху на полі бою”.

“Лідери обговорили зусилля щодо прискорення військової підтримки України, і прем’єр-міністр сказав, що Велика Британія та її союзники повинні продовжувати робити все, щоб Україна була в найсильнішій позиції, аби розвивати свої нещодавні успіхи на полі бою”, - повідомила пресслужба офісу британського уряду про телефонну розмову Сунака і Зеленського. - “Це передбачає підвищення оперативної сумісності з НАТО як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі”.

Серед іншого, сторони обговорили ситуацію у Бахмуті.

Раніше у п’ятницю розвідка Міністерства оборони Великої Британії у своєму щоденному оновленні повідомила, що українські сили були змушені здійснити “організований відхід” зі своїх позицій у місті Бахмут, Донецької області, після того, як в останні 48 годин зазнали “особливо інтенсивного” артилерійського обстрілу росіян. Аналітики кажуть, що “українські сили досі контролюють західні райони міста”, хоча “мають надзвичайні проблеми з переозброєнням”.

У повідомленні також мовиться, що Росія “відновила” штурм Бахмута завдяки “покращенню взаємодії” між військовими силами міністерства оборони РФ з групою найманців Вагнера.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG