Спеціальні потреби

У Києві радник президента Байдена з питань нацбезпеки Салліван оголосив додатковий пакет безпекової допомоги Україні


Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван і голова Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі у Києві під час неоголошеного візиту Саллівана до Києва на тлі російської агресі ї проти України. Київ Україна, 4 листопада 2022 року. REUTERS/Гліб Гараніч
Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван і голова Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі у Києві під час неоголошеного візиту Саллівана до Києва на тлі російської агресі ї проти України. Київ Україна, 4 листопада 2022 року. REUTERS/Гліб Гараніч

Радник президента США Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван у Києві оголосив про додатковий пакет допомоги Україні у сфері безпеки.

Про пакет допомоги, вартістю 400 мільйонів доларів США, який включає відремонтовані танки Т-72, безпілотні літальні апарати та модернізацію 250 ракет земля-повітря HAWK, він оголосив, перебуваючи під час неоголошеного візиту до Києва, повідомила речниця Ради національної безпеки та оборони (РНБО) США Адрієнн Вотсон у п’ятинцю.

У заяві РНБО повідомляється, що радник Байдена зустрівся в Києві з президентом України Володимиром Зеленським, головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, міністром оборони Олексієм Резниковим та іншими, щоб запевнити у "непохитній підтримці Сполученими Штатами України та її народу у захисті свого суверенітету і територіальної цілісності".

«Сполучені Штати будуть з Україною стільки, скільки потрібно. У нашій підтримці не буде жодних коливань, жодних вагань чи відступів, – сказав Джейк Салліван. – Ми бажаємо забезпечити наявність ресурсів для продовження підтримки в сфері безпеки, зміцнення української економіки, продовження допомоги Україні у відновленні її енергетичної мережі, допомоги біженцям та інших гуманітарних потреб».

Як повідомляв «Голос Америки», у п’ятницю Пентагон оголосив про черговий пакет допомоги на 400 мільйонів доларів, «тому що ми визнаємо гостру потребу в протиповітряній обороні в цей критичний момент, коли Росія та російські сили обрушують ракетами та іранськими безпілотниками цивільну інфраструктуру цієї країни», - сказав Салліван.

За його словами, адміністрація Байдена має чіткий намір забезпечити для цього необхідні ресурси «і впевнитись, що для цього ми отримаємо голоси з обох партій».

У вівторок, 8 листопада, у США відбудуться проміжні вибори. За даними видання The Hill, з початку року на боротьбу з Росією Конгрес США на двопартійній основі схвалив понад 53 мільярди доларів на безпекову, економічну та гуманітарну допомогу Україні.

У статті використано матеріли Reuters, The Hill.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG