Спеціальні потреби

Продовжуються переговори між Суданом і Південним Суданом


Родовище нафти у Південному Судані після рейду суданських літаків
Родовище нафти у Південному Судані після рейду суданських літаків

Продовжуються переговори між Суданом і Південним Суданом, які намагаються врегулювати суперечки щодо нафти, кордонів і громадянства.

Зі столиці Ефіопії Аддис-Абеби, де відбуваються переговори, наш кореспондент повідомляє, що тепер переговори зосереджуються на питанні кордонів, тоді як група посередників від Африканського Союзу шукає порозуміння щодо серйозніших питань громадянства і оплат за транспорт нафти.

Південний Судан звинувачує Судан у тому, що він вимагає надто високих оплат за транзит нафти трубопроводами до узбережжя Червоного моря. Джерела, які близькі до переговорів, повідомили Голосу Америки, що Південний Судан пропонує 69 центів, тоді як Судан вимагає 36 доларів за транзит одного бареля нафти.

Джерела також кажуть, що делегація Південного Судану вимагає, щоб в будь-якій угоді було посилання на поневолення південних суданців, яке, за їх словами, продовжується навіть після проголошення незалежності.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG